När någon söker efter information, en produkt eller en tjänst så använder de allra flesta Google för att hitta fram till en sida som kan erbjuda detta. För att kunna hitta fram till rätt sida behöver den som söker skriva in ett sökord hos Google. Idag använder man vanligtvis fraser vid sökningar på Google och därmed har Long Tail Keywords fått en större betydelse.
Tidigare var det vanligt att man använde korta nyckelord på sidor, men med den konkurrens som råder idag kommer man aldrig att i toppen på Google med enbart enkla nyckelord. Samtidigt så kommer den som söker på enkla sökord aldrig hitta fram till exakt den information som de letar efter.
Därför är det idag vanligt att istället använda Long Tail Keywords på högkonverterande landningssidor, vilket innebär att sökordet består av en fras istället på cirka 4 ord. Den metoden gör att ett sökord bättre kan definieras och det blir lättare för Google att indexera sidan.
Fördelen med Long Tail Keywords är att det finns möjlighet att hitta betydligt fler och mer specifika nyckelord om man använder sig av flera ord - fyra stycken eller mer. Det gör att de som söker efter en tjänst på en specifik ort enklare kan hitta fram till ett företag som erbjuder tjänster i närområdet. Rätt använt kan Long Tail Keywords leda till betydligt mer trafik till hemsidan.
Nackdelen med långa sökord är att det kan vara svårt att hitta bra fraser som tillräckligt många sökare använder sig av. Långa sökord kan också göra en text svår att förstå för besökaren, om frasen inte kan bäddas in i texten på ett naturligt sätt.
Eftersom de flesta söker efter ett lokalt företag då de vill handla en tjänst så bör man vara tydlig med sina nyckelord så att de överensstämmer med den fras som sökaren använder då de söker hos Google.
Exempelvis är ett nyckelord som ”Städning” helt intetsägande vilket gör det omöjligt för den som vill hitta ett företag som erbjuder hemstädning i Borås. Istället kommer sökresultatet besudlas av tiotusentals sidor som innehåller allt mellan himmel och jord kring ämnet städning.
Med ett Long Tail Keyword kan sökordet istället vara ”Hemstädning Borås”, vilket gör att man får in två stycken viktiga ord i ett sökord, dels tjänsten och dels orten. Då någon söker på ”Hemstädning Borås” eller ”städning i Borås” så kommer Google att kunna matcha denna sökning mot sidor som använder ”Hemstädning Borås” som nyckelord.
Andra exempel på Long Tail Keywords kan bland annat vara ”Målare Dalarna” eller mer specifikt ”Målare Borlänge”. Detta gör att boende i Borlänge lättare kan hitta ett lokalt företag men också att företaget kan nå ut till potentiella kunder i hela Dalarna.
Genom att använda fler viktiga nyckelord i samma fras, i detta exempel tre stycken ”Behörig rörmokare Bromma”, så kan flera olika sökord som sökare söker på hos Google matcha sidans nyckelord vilket gör att sidan hamnar högre upp i sökresultatet.
Att hitta bra nyckelord kräver att man dels funderar igenom vilken marknad man ska vända sig till, vilka kunder man vill ha och även tänka sig in i hur de som söker en tjänst tänker. Att exempelvis ha ett nyckelord som är ”Vi säljer mopeder i Stockholm” är inget bra sökord. Ingen som vill köpa moped i Stockholm använder den sökfrasen utan istället använder de frasen ”Köpa moped Stockholm” hos Google. Därmed bör nyckelordet på hemsidan istället vara ”Köpa moped Stockholm”. Man kan också använda sig av olika verktyg på nätet för att hitta lämpliga Long Tail Keywords för sin hemsida.
När man ska skapa Longtail Keyword behöver man oftast hjälp med att göra en nyckelordsanalys för att samla information om konkurrens samt se så att orden är användbara på en hemsida.
Nedan finner du några gratisverktyg som du kan använda dig av då du söker efter nya Long Tail Keywords för din hemsida.
Detta verktyg är det mest populäraste och genom Googles nyckelordsplanerare kan du enkelt hitta sökfraser för din verksamhet, få information om antal sökare och vilken konkurrens som finns kring nyckelordet.
Använder du Google AdWords finns det möjlighet att använda ett analysverktyg där du kan få förslag på sökfraser som passar din hemsida bäst.
Übersuggest är ett verktyg som samlar in information från Google och som ger förslag på alternativ nyckelord utifrån ditt företags verksamhet. Med Übersuggest kan du också hitta målgrupper som du tidigare inte känt till.
Keyword Eye är ett verktyg där du kan ange en sökning och få upp till 100 alternativa sökord för din sökfras, från databaser i 25 länder. Du får även information om sökvolymer, konkurrens för nyckelorden och en del annan användbar information.
Google Autocomplete är inte ett analysverktyg utan en funktion på Googles söksida som visar förslag på alternativa långa sökord som du kan använda på din hemsida. Du får fram förslagen genom att lägga in relevanta nyckelord för din verksamhet i sökrutan och trycker på mellanslag.
Vi hos Smartproduktion är specialister på sökmotoroptimering och har utvecklat högkonverterande landningssidor till 100-tals nöjda kunder som ökat deras leadsgenerering. Om du behöver hjälp med sökmotoroptimering, nyckelordsanalys eller med att ta fram Long Tail Keywords för din hemsida kan du kontakta oss på Smartproduktion.
Joel jobbar som projektledare på Smartproduktion. Här kommer fyra snabba med honom!
Att ha en välstrukturerad webbplats fyller två viktiga funktioner, dels att du får bättre effekt av din SEO då Google indexerar och dels att besökarna enkelt kan hitta den information de söker.
När du behöver marknadsföra en tjänst mot en lokal marknad i syfte att driva trafik och öka konverteringen för att få en bättre leadsgenerering kan du sätta upp en lokal landningssida.
När någon söker efter information, en produkt eller en tjänst så använder de allra flesta Google för att hitta fram till en sida som kan erbjuda detta. För att kunna hitta fram till rätt sida behöver den som söker skriva in ett sökord hos Google. Idag använder man vanligtvis fraser vid sökningar på Google och därmed har Long Tail Keywords fått en större betydelse.
Att använda sig av ett CMS-system, Content Management System för att administrera sin hemsida är både enkelt och smidigt!
Många frågar sig säkert varför de ska ha en landningssida när de redan har en hemsida, men faktum är att skillnaderna mellan en landningssida och en hemsida är väldigt stora. En landningssida och en hemsida har olika uppgifter: En hemsida är mer omfattande och innehåller massor av information om företagets alla produkter eller tjänster men också mycket företagsspecifik information. En landningssida däremot innehåller information om exakt det som besökaren sökte efter, vanligtvis en tjänst eller en specifik produkt.
När man vill sätta upp en högkonverterande landningssida där besökarna kan få relevant information om den produkt eller tjänst som de söker behöver man driva trafik till sidan. Detta kan ske genom SEO, sökmotoroptimering, eller SEM, Sökmotormarknadsföring. På den här sidan förklarar vi på Smartproduktion skillnaden mellan SEO och SEM.
Victor är grundare av Smartproduktion och jobbar som programmerare & VD. Här kommer fyra snabba med Victor!
Niclas är delägare i företaget och jobbar som försäljare. Här kommer fyra snabba med honom!
Målsättningen med att öka trafiken till din hemsida så att du får in fler besökare är att den information som presenteras på sidan ska konvertera besökaren så den utför en handling (kontakta, köpa eller beställa).
När man har en hemsida är det viktigt att man finns med i Googles sökresultat på de nyckelord som man har valt för sin sida. Eftersom sökarna sällan läser mer än de två första sidorna i Googles sökresultat är det viktigt att hamna i toppen på Google då potentiella kunder söker efter dina tjänster och produkter.
Genom att erhålla en hög konverterande landningssida kan fysiska butiker och tjänsteföretag få in besökare. Därefter med några smarta knep och strategier konvertera besökare till potentiella kunder. Desto fler besökare till landningssidan desto fler kan konverteras vilket leder till nya kunder och fler affärer.
Har du frågor eller funderingar gällande våra tjänster? Slå oss en signal, mejla eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.
Telefon: 070 - 681 52 22
E-post: info@smartproduktion.se